Kerékpáros térképek

OFFLINE TÉRKÉPEK

Fővárosunkban egyre többen közlekednek kerékpárral, de sajnos még mindig kevés a kerékpárút, ezért nagyon hasznos segítség ez a részletes atlasz. A spirálos, M 1:20 000 léptékű négyszínnyomású térkép tartalmazza az összes budapesti kerékpárutat, megkülönböztetve az önálló kerékpárutakat, a gyalog-kerékpárutakat (azon belül is az osztott, osztatlan szakaszokat), a kerékpársávokat, a táblával jelölt ajánlott utakat, valamint a kerékpáros közlekedés javasolt összekötő útvonalait, a közintézmények és a látnivalók kerékpárral való megközelítésére is. Az emelkedők, veszélyes kereszteződések, tervezett kerékpárutak is külön jellel szerepelnek.

A térkép megrendelhető innen: www.frigoriakiado.hu - Kerékpáros atlaszok, térképek, útikalauzok az egész ország területéről részletes térképekkel, túraleírásokkal, látnivalókkal.

 

ONLINE ELÉRHETŐ TÉRKÉPEK

Itt gyűjtjük azokat a kerékpáros térképeket, melyek online is elérhetőek. A gyűjtést nemrég kezdtük, így még sok hiányzik, segíts Te is gyűjteni!

  • Budapest - nincs hivatalos online kerékpáros térkép, erre a problémára többen is próbáltak választ adni, azonban egyik térkép sem teljes. Az alábbi kerékpáros térképek készültek/készülnek Budapestről:
  • Balaton & Kis-Balaton - szintén nincs jól használható térkép, az alábbi próbálkozások talán segítenek: 
  • Kecskemét
  • Országos
    • KENYI - www.kenyi.hu
      Ez is egy hivatalos adatbázis, nagyon hiányos. A lényege: ha most építenek valahol kerékpáros infrát, akkor ide azt már felteszik. Így inkább az újabb fejlesztések láthatóak.

Amennyiben tudtok online elérhető kerékpáros térképekről, a hozzászólás formájában írjátok meg a linkeket!

 

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése

Ez tényleg valami nagyon különleges és érdekes. Remélhetőleg tudok igazán tanulni annyira ezt az értékes információkat www.danwest.de.

bikemap.net

A tisztelt budapestieken kívül Magyarországon van még közel nyolcmillió lakos.

Véletlenül megoldható lenne számukra is feltenni a honlapra kerékpáros térképeket ???

( No persze lehet, hogy ehhez még azt is el kellene intézni, hogy kerékpárutak épüljenek országszerte nem csak a Balaton, a Tisza-tó... körül, hanem úgy általában.)

Útvonalak, programok, ingyenes telefonos alkalmazások, térképek és egy csomó friss infó. A bringaPONTokat is érdemes ismerni. Katt: http://minu.me/-bringaprogram

Kár hogy nem lehet Szeged és Hódmezővásárhely között szabályosan bringázni!
Jó volna...

turistautak.hu
openmaps.eu

Mindkettő jelzi a kerékpárutakat.
esetleg:

openstreetmaps.org