Jelenlegi és volt tagjaink motivációi

2012 őszén megkérdeztünk titeket, mi motivál benneteket abban, hogy belépjetek a Magyar Kerékpárosklubba. Illetve, ha megszüntetitek klubtagságotokat, vajon miért teszitek. Az eredményekből az látszik, hogy jelenlegi és volt tagjainkat egyaránt a kerékpáros ügy támogatása vonzotta elsősorban a klubba. Köszönjük, hogy segítetek minket közös célunk elérésében!

A jelenlegi tagok döntő hányada meg akarja majd hosszabbítani a tagságát. A volt tagok sem konkrét ok, hanem inkább egyfajta „közömbösség” miatt nem hosszabbítottak – de itt sem szabad arról megfeledkezni, hogy a kérdőívet azok töltötték ki, akik még mindig legalább ennyire fontosnak érzik a Kerékpárosklubot.
 
A volt tagok elsősorban a klub nyitottabb működésének hatására újítnák meg tagságukat.
 

 

A belépés motivációi

A belépésről történő döntésnél egyértelműen a kerékpárosügy támogatása volt a legfontosabb tényező, és viszonylag nagy súllyal befolyásolták a döntést a tagsággal járó biztosítások is. Közepesen vonzó a közösség, illetve a vasúti kedvezmény. A boltokban, szolgáltatóknál kapható kedvezmények estek latba a legkisebb súllyal.
 

A kilépés motivációi

A volt tagok kilépésekor egyik vizsgált tényező sem bizonyult perdöntőnek, a feltárt adatok inkább egyfajta érdektelenséget jeleznek. A volt tagok esetében elsősorban a Kerékpárosklub nyitottabb működése hatna a tagság megújításának irányába. A jobban fejlődő kerékpáros infrastruktúra, a klub jobb szolgáltatásai és a kedvezőbb anyagi helyzet közel azonos mértékben hatnának az újbóli belépésre. A válaszadók között meglepően magas a jelenleg külföldön élők – és tagságukat emiatt szüneteltetők – aránya.
 
A kutatás részletes elemzése alább letölthető.
 
CsatolmányMéret
belépési motivációk kutatása.pdf826.23 kB

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése

there are some changes in the trends you presented in this article. Andy

Most a "kerékpáros ügy"-et kéne felboncolni, mert lehet, hogy a lehetséges leendő tagoknak ez túl tág fogalom. További jó munkát!