Hatalmas előrelépések a fővárosi kerékpározás terén

Címkék:

Biztosan tapasztaltátok, hogy Budapest egyre bringabarátabb.

Ez nagyban köszönhető a BKK-nak, akik a Magyar Kerékpárosklubbal történő rendszeres egyeztetések mellett és ajánlásainkat szem előtt tartva rengeteget tettek a kerékpáros ügy érdekében, és azon belül is Bencze-Kovács Virágnak, aki a Magyar Kerékpárosklubtól igazolt át a fővárosi szervezethez, hogy ott még többet tudjon tenni a kerékpáros közlekedés érdekében. 
 
A BKK Igazgatósága 2011. november 28-án hagyta jóvá azt a koncepciót, amely rögzíti a kerékpáros közlekedéssel kapcsolatos legfontosabb teendőket, forgalomszervezési alapelveket és kijelöli a fejlesztések fő irányát.
A BKK célja, hogy a főváros közlekedésben integrált fejlesztések induljanak, melyek eredményeképpen az egyes közlekedési ágazatok optimális együttműködése valósulhat meg. A közlekedési munkamegosztásban a kerékpár szerepét a városi rövid utazások kiváltásában, a munkába járó autós-ingázó forgalom alternatívájaként, nagyobb utazási távolságok esetén a közösségi közlekedéssel kombinálva és a B+R lehetőségek kihasználásában látják. A kerékpárhasználat további elterjedésének fontos alapja a kerékpározás biztonságának és elfogadottságának növelése.
 
 
Budapest Közlekedési Rendszerének Fejlesztési Terve szerint „2020-ig a kerékpáros közlekedés fejlesztésének célja, a helyváltoztatásokon belül a kerékpározás 10 %-os részesedésének elérése”. Ennek megvalósítása érdekében az alábbi fejlesztéseket hajtjuk végre:
  • Kerékpárforgalmi főhálózat fejlesztése, kapacitív és biztonságos kiépítése,
  • Kerékpárosbarát alaphálózat fejlesztése (a Bubi hatásterületére fókuszálva),
  • Kombinált utazások (közösségi közlekedés és a kerékpár kapcsolat) támogatása,
  • Kerékpáros oktatás, valamint tudatos és szabályos közlekedésre nevelő kampányok indítása,
  • Kerékpáros szolgáltatások fejlesztése és információ felületek kialakítása,
  • Közbringa-rendszer (Bubi) bevezetése.
A beavatkozás kilenc kerületet érint, összesen hozzávetőlegesen 120 egyirányú utcát, 60 jelzőlámpás csomópontot, 30 fő- és gyűjtőút szakaszt, emellett magában foglal 20 kiskorrekciót.
 
Minden részletet itt olvashatsz el:     http://www.bkk.hu/fejleszteseink/kerekparos-fejlesztesek
 

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése

They should pay more attention to bicycles. The gas prices are so high and let's not talk about traffic which is horrible. Great job!

Thank you for providing such an usefull info! It was really efficient! Toulouse

Such useful information. Thank you for providing it. I guess some of us would find it quiet intersting. Anna

The details is outstanding. I love the flow of the article.
essay consultancy | Complete my essay | Student essay UK | low price essays | quality essay service

Very efficiently written information. It will be beneficial to anybody who utilizes it, including me. Keep up the good work. For sure i will check out more posts. This site seems to get a good amount of visitors. uk essay help